prof.logo

10 padomi, kā maksimāli izmantot nelielu vannas istabu

trešdiena, 2022. gada 9. novembris

10 Padomi vannas istabai

Dzīvojamās platības taupīšana mazos dzīvokļos vai mājās ir daudzu cilvēku problēma. Kad nepietiek vietas, lai izvietotu visnepieciešamākās lietas, piemēram, veļas mazgājamo mašīnu, Jūs sāciet izdomāt dažādus trikus, lai maksimāli izmantotu pieejamos kvadrātmetrus. Šie 10 padomi dos iedvesmu idejām, kā iekārtot mazu vannas istabu.  

  1. Lieli logi

Lieli logi vannas istabā ir lielisks veids, kā ielaist dabisko gaismu, kamēr gatavojieties savai dienai. Taču, ja Jūs uztrauc privātums, lūk, dažas lietas, par kurām padomāt, pirms vannas istabā uzstādiet lielus logus.

  • Uzstādiet privātuma stiklu, tas nodrošinās, ka cilvēki nevarēs redzēt Jūs no ārpuses.
  • Aizkari vai žalūzijas var nodrošināt nepieciešamo privātumu, vienlaikus ļaujot ieplūst gaismai.
  • Stratēģiski izvietojiet logus (jaunbūvei) vai vannas istabas mēbeles.

Ja vannas istabā nav loga, meklējiet spilgtākas krāsas spuldzes un apsveriet iespēju uzstādīt apgaismojumu virs spoguļa un izlietnes. Šāda apgaismota atmosfēra noteikti ir pievilcīgāka nekā vannas istaba ar tumšām ēnām.

  1. Plaukti dušā

Izmantojiet neizmantoto telpu, izveidojot dušā iebūvētus plauktus. Tas nodrošinās Jums vairāk vietas, kur glabāt šampūnus un ziepes, un arī izskatīsies ļoti eleganti. Tie nestāvēs uz grīdas vai metāla kastē, aizņemot vietu, kuru Jūs patiešām nevariet atļauties izniekot. Arī pie sienas piestiprināts dvieļu žāvētājs vienmēr palīdz ietaupīt vietu.

  1. Vairāki spoguļi

Ja telpā ir maz vietas, vairāk nekā viens spogulis var ļaut vairākiem cilvēkiem sagatavoties vienlaicīgi. Spoguļi acumirklī atver telpu, tāpēc pāris spoguļi vannas istabai ir labs risinājums, kas sniegs tūlītēju gandarījumu. Laba izvēle arī ir spoguļskapji, kā lietu uzglabāšanas risinājums.

  1. Radiet kārtību

Jums ir tikai viena atvilktne? Ieguldiet līdzekļus kosmētikas, higiēnas un ādas kopšanas līdzekļu organizētājos, lai radītu vietu visam.

  1. Uzstādiet āķus

Vai Jums trūkst dvieļu turētāju? Izmantojiet āķus, lai izveidotu uzglabāšanas vietu. Jūs pat variet izmantot āķus skapju durvju iekšpusē, lai piekarinātu lielgabarīta priekšmetus, piemēram, matu fēnu vai matu taisnotāju, atbrīvojot vietu atvilktnēs.

  1. Sienas plaukti

Plaukti ir glābiņš, kad nepieciešams iekārtot vai atjaunot mazāku vannas istabu. Jūs variet izvēlēties vienu garu plauktu, kas iet pāri visai sienai, vai arī nelielus plauktus, kas ir uzstādīti viens virs otra. Neatkarīgi no tā, vai uz tiem novietojiet dekorācijas vai glabājiet vannasistabas piederumus, šie plaukti atbrīvos daudz vietas.

Varbūt nevēlieties izmantot plauktus, jo gribiet, lai lietas būtu noslēptas. Vēl viena iespēja ir uzstādīt skapjus. Skapji palīdzēs paslēpt dažādus priekšmetus un neļaus Jūsu vannas istabai izskatīties pārblīvētai. Ja telpā ir pārāk daudz lietu, tā var šķist daudz mazāka, nekā tā ir patiesībā.

  1. Stikla duša

Ja vannas istabā ir maz vietas, labāk izvēlēties dušu, nevis vannu. Tas ļaus ietaupīt milzu vietu, bet vienlaikus izveidot ērtu un funkcionālu vannas istabu. Ir svarīgi izvēlēties stikla dušu ar bezrāmju durvīm, lai radītu ilūziju par lielāku telpu. Pateicoties caurspīdīgajam materiālam, Jūs gandrīz nepamanīsiet, ka duša aizņem vietu vannas istabā. Ja vannas istabā ir ļoti šaurs, apsveriet iespēju iegādāties dušas durvis, kas ir bīdāmas, nevis durvis, kas atveras.

  1. Skapīši zem izlietnes

Atgriežoties pie skapīšu uzstādīšanas, vēl viena lieliska vieta, kur tos uzstādīt, ir zem vannas istabas izlietnes. Ja Jums ir izlietne, zem kuras nav uzglabāšanas nodalījuma, tad Jūs izšķērdējiet dārgo telpu vannas istabā. Uzstādot skapīti ar atvilktnēm, iegūsiet daudz vairāk vietas tualetes piederumu, tīrīšanas līdzekļu, dvieļu un citu priekšmetu uzglabāšanai. Turklāt vieta uz izlietnes virmas ir lieliski piemērota dekorācijām.

  1. Izlietne virs veļas mašīnas

Izlietne virs veļas mašīnas var būt lielisks veids, kā ietaupīt vietu. Tomēr, izvēloties izlietni, ir dažas lietas, kas jāpatur prātā. Izvēlieties izlietni, kas ir tikpat plata kā veļas mašīna. Tas nodrošinās, ka izlietne neaizņems pārāk daudz vietas. Pārliecinieties, ka izlietne ir labi pieslēgta un nav ūdens noplūžu.

  1. Pie sienas uzstādāma izlietne un tualetes pods

Izvēloties pie sienas montējamās izlietnes un piekaramo tualetes podu, jāņem vērā dažas lietas. Viena no tām ir uzstādīšanas process. Tie ir pienācīgi jāpiestiprina pie sienas, lai tie neatdalītos un neradītu bojājumus vai traumas. Rūpīgi ievērojiet ražotāja norādījumus un, ja nepieciešams, lūdziet profesionālu palīdzību uzstādīšanas procesā. Vēl viena lieta, kas jāņem vērā, ir izlietnes vai poda augstums. Jūs vēlieties būt pārliecināts, ka tie ir ērti ikdienas lietošanai.