prof.logo

Interjera dizaineru padomi: kā veiksmīgi plānot un īstenot vannas istabas iekārtojumu

otrdiena, 2018. gada 7. augusts
Interjera dizaineru padomi:  kā veiksmīgi plānot un īstenot vannas istabas iekārtojumu

Vannas istabas iekārtošana ir visai grūts uzdevums, ņemot vērā, ka šai telpai jābūt gan funkcionālai, gan komfortablai. Tomēr ir daži ieteikumi, ko varam ņemt vērā, lai nodrošinātu, ka vannas istaba atbilst visām jūsu vajadzībām un ir vieta, kur relaksēties un baudīt.

Vannas istabas iekārtojuma plāns

Ja vannas istabu iekārtojat no jauna, īpaši būtiski izplānot tās izkārtojumu, lai telpa būtu maksimāli ērta un pievilcīga. Piemēram, kad vannas istabas durvis ir atvērtas, pārliecinieties, ka pirmā lieta, ko redzat, ir estētiski pievilcīga – piekritīsiet, lai arī cik stilīgi tualetes podi mūsdienās būtu pieejami, tomēr patīkamāk ir vispirms ieraudzīt skaistu vannu vai dušas kabīni.

Ja esat no tiem laimīgajiem, kuru vannas istabā ir arī logs, laba ideja ir vannu novietot tieši pie loga, lai vannošanās laikā baudītu lielisku skatu. Iekārtojuma plānošana ir pats pirmais uzdevums vēl pirms krāsu un apdares materiālu izvēles.

Domājot par iekārtojumu, jādomā par atbilstošām mēbelēm, kur uzglabāt visu nepieciešamo. Var izvēlēties, piemēram, skapīšus un plauktu sistēmas – tie šobrīd pieejami dažādās variācijās. Lai arī kādam risinājumam dotu priekšroku, vajadzētu izvairīties no pārblīvētām virsmām – īpaši mazās vannas istabās.

Krāsas

Mūsdienās vannas istabas iekārtojuma un dizaina iespējas ir ļoti plašas. Vannas istaba var būt stilīgi drosmīga un uzlādējoša vai – tieši pretēji – mierīga miera oāze. Starp citu, arī griestiem var izmantot kādu ne tik tradicionālu toni. Tāpat arī vannai nav jābūt klasiski baltai. Domājot par to, kādos toņos būs vannas istaba, svarīgi krāsas savstarpēji saskaņot, lai sienas, griesti, grīda, mēbeles un citi elementi lieliski viens otru papildinātu.

Mazas vannas istabas iekārtojums

Daudz tiek runāts par to, kā mazu telpu iekārtot tā, lai tā izskatītos pēc iespējas plašāka. Taču tā nav vienīgā pieeja, ja jāiekārto neliela telpa. Mazā vannas istabā var izmantot arī kādus efektīvus risinājumus, piemēram, drosmīgu vai izsmalcinātu sienas krāsojumu, kas sniedz lielisku estētisko baudījumu. Tādā veidā telpai tiek piešķirta īpaša nozīme un vairs nav tik svarīgi, kāda ir tās platība.

Ko būtu svarīgi atcerēties?

Nobeigumā piedāvājam nelielu kopsavilkumu jeb svarīgākās lietas, ko būtu vērts paturēt prātā:

  • Padomājiet par vannas istabas iekārtojumu vēl pirms pieņem lēmumus par krāsām, stilu un dizaina risinājumiem;
  • Izmantojiet skapīšus un plauktu sistēmas, lai novietotu vannas istabā nepieciešamo – kosmētiku, mazgāšanas līdzekļus, dvieļus;
  • Saskaņojiet sienu, grīdas, griestu, mēbeļu krāsas;
  • Nebaidieties izmantot drosmīgus risinājumus pat mazā telpā

Un – pats svarīgākais - nenovērtējiet par zemu, savas vannas istabas potenciālu – lai cik specifiska tā būtu, to noteikti var padarīt par komfortablāko telpu mājās!