prof.logo

Kā izvēlēties labāko virtuves iekārtu?

svētdiena, 2018. gada 9. septembris
Kā izvēlēties labāko virtuves iekārtu?

Domājot par piemērotākās virtuves iekārtas izvēli, var rasties ļoti daudz jautājumu. Kādu risinājumu labāk izvēlēties? Ko ņemt vērā, pasūtot iekārtu individuāli? Turpinājumā daži ieteikumi, kas ļaus pieņemt pareizo lēmumu.

Praktiskums

Domājot par to, kādu iekārtu izvēlēties, svarīgi ņemt vērā ne tikai to, cik labi tā izskatīsies, bet arī to, cik tā būs praktiska. Piemēram, jāņem vērā, kāds būs izlietnes un citu svarīgo elementu novietojums. Ja rodas kādas šaubas, vislabāk prasīt padomu speciālistiem.

Izgatavošanas laiks

Ja iekārta tiek izgatavota pēc individuāla pasūtījuma, jāizvērtē arī, cik ilgi būs jāgaida līdz iekārta būs gatava. Dažkārt kvalitatīvas iekārtas izgatavošana prasa vairāk laika, taču tas ir tā vērts.

Garantija

Veicot pasūtījumu vai iegādājoties virtuves iekārtu, noteikti jāuzzina, kāds ir garantijas laiks, kādi ir tās nosacījumi.

Materiālu izvēle

Svarīgs aspekts ir arī materiāli un to apstrāde. Pirms lem par labu kādam no variantiem, pārliecinies, kādas ir izmantoto materiālu īpašības, kāda būs iekārtas kopšana, kā tiek nodrošināta materiālu ilgtspējība.

Detaļas

Vērtējot iespējas, jāpievērš uzmanība arī detaļām  - viena no būtiskākajām ir eņģes, jo no to kvalitātes atkarīgs, kā turēsies kopā mēbeļu kustīgās daļas. Lai eņģes savas funkcijas pildītu labi, svarīga tās precīza uzstādīšana. Turklāt labam mēbeļu izgatavotājam būtu jānodrošina atsevišķa garantija tieši eņģēm.

Montāža

Tāpat jānoskaidro arī tas, kā tiks veikta mēbeļu montāža – iekārta tiks atvesta jau gatava vai pa daļām?

Piegāde

Ne mazāk svarīgs faktors ir arī iekārtas piegāde - noteikti jānoskaidro, kad un kādā veidā tā tiks piegādāta, kurš to darīs, cik tā būs droša. Jāņem vērā, ka mēbelei pārvadāšanas laikā jābūt atbilstoši iepakotai, lai mazinātu bojājumu risku.

Pasūtīt vai iegādāties gatavu?

Kā minēts – virtuves iekārtu var pasūtīt vai arī iegādāties jau gatavu. Abiem šiem variantiem ir savas priekšrocības un trūkumi – piemēram, ja tiek iegādāta jau gatava iekārta, ir īpaši precīzi jāzina, cik lieli skapīši nepieciešami, kā tos savstarpēji sakomplektēt utt – tātad pircējs pats ir atbildīgs par gala rezultātu. Savukārt par individuālo pasūtījumu lielāku atbildību uzņemas ražotājs un dizaineris, kam šis darbs ir uzticēts. Turklāt iekārta tiek izgatavota, ņemot vērā telpas specifiku, to būs vienkāršāk pielāgot individuālajām prasībām.

Tas, kuram variantam dot priekšroku, atkarīgs no katra paša vēlmēm un situācijas. Piemēram, vasaras mājā, kur uzturēšanās ir salīdzinoši reta, var novietot jau gatavu virtuves iekārtu, taču virtuvē, kur tiek pavadīts daudz laika, gan vērts padomāt par individuālu risinājumu.

Virtuves iekārtojums ir svarīgs, jo no tā lielā mērā atkarīgs tas, cik telpa būs ergonomiska un omulīga. Velti laiku labāko variantu izvēlei un pieņem gudrus lēmumus!