prof.logo

Dīvāni - Kā zināt, kad dīvāns ir jāmaina?

trešdiena, 2022. gada 30. novembris

>divans

 

Jauns dīvāns vidēji kalpo no 7 līdz 15 gadiem, taču ir dažas nolietojuma pazīmes, kas liecina, ka, iespējams, ir pienācis laiks sākt meklēt jaunu dīvānu jau tagad. Ja Jūsu dīvāns ir vecāks par pieciem līdz desmit gadiem, ir vērts apsvērt tā nomaiņu. Laika gaitā dīvāna spilveni un audumi nolietojas, padarot tos mazāk ērtus un potenciāli bīstamus, ja atsevišķas daļas kļūst vājas.

Dīvāna nomaiņa var palīdzēt uzlabot komfortu viesistabā, kā arī uzlabot kopējo istabas interjeru. Dīvāns, kas atbilst Jūsu stilam un vajadzībām, var palīdzēt radīt pievilcīgu atpūtas telpu. Tā kā ir pieejami tik daudz stili, audumi un dizaini, Jūs noteikti atradīsiet kaut ko ideāli piemērotu savai sapņu  viesistabai. Tāpēc pievērsiet uzmanību pazīmēm, kas liecina, ka ir pienācis laiks nomainīt dīvānu - kad to izdarīsiet, tas var izrādīties viens no labākajiem ieguldījumiem, iegādājoties ērtas un gaumei tīkamas viesistabas mēbeles!

Dīvāni, kad ieteicams iegādāties jaunu?

1.     Dīvāns neatbilst telpai 

Dīvāns parasti ir viena no pirmajām lietām, ko iegādājas jaunieši savam pirmajam dzīvoklim pēc skolas beigšanas. Pēc tam to ņem līdzi pārvācoties uz jaunu dzīvesvietu, kas var būt lielāka viesistaba vai pat mazāka. Nereti, piemēram, liels stūra dīvans ir iespiests jaunajā mazajā telpā, aizsedzot skatu no logiem. Mazi dīvāni var tikt pārvietoti uz guļamistabu vai mājas ofisu. Taču mazākās telpās dīvānu nevajadzētu iespiest starp citām mēbelēm vai novietot tā, lai tas berzētos pret citu virsmu katru reizi, kad kāds apsēžas. Ir pienācis laiks dīvānu nomainīt pret telpai piemērotu.

2.     Jūs sākat dzirdēt čīkstēšanu un citus trokšņus 

Ja katru reizi, kad kāds apsēžas, dzirdat čīkstēšanu, tā ir brīdinājuma pazīme, ka dīvānam ir bojājumi. Pavisam noteikti, varētu būt problēma ar koka vai metāla rāmja konstukciju vai savienojuma vietām. Nereti konstrukcijas bojājumu nomaiņas izmaksas var būt gandrīz tikpat lielas kā jauna dīvāna iegādei, it īpaši, ja dīvāns ir dārga ģimenes relikvija.

3.     Spilveni ir plakani un nav jostas balsta

Ja ir sajūta, ka istabas paklājs sniedz lielāku polsterējumu un ērtības sajūtu, nekā plakanie dīvāna spilveni, ir pienācis laiks kaut ko mainīt. Dekoratīvie dīvāna spilveni ir būtiski dīvāna komfortam, jo tie nodrošina papildu mīkstumu un atbalstu sēdēšanai. Dīvāna spilveni var būt pildīti ar dažādiem materiāliem, piemēram, putām, spalvām vai poliestera pildījumu, kas nodrošina unikālu dīvāna komforta līmeni. Taču neatkarīgi no spilvena pildījuma tie visi ar laiku saplok.

Par laimi, ir daži vienkārši padomi un triki, kas var palīdzēt saglabāt dīvāna spilvenus ērtus. Viens no veidiem ir regulāri izņemt katru spilvenu no tā vietas uz dīvāna, un pirms ievietošanas atpakaļ savā vietā to spēcīgi sakratīt. Turklāt spilvenus var mainīt vietām un apgriezt otrādi, lai izlīdzinātu spilvenu pildījumu vienmērīgu nodilumu. Visbeidzot, ieguldījumi dīvāna spilvenos ar biezāku pildījumu nodrošinās lielāku ilgmūžību un palīdzēs ilgāk saglabāt dīvāna komforta līmeni.

4.     Smarža ir citādāka

Regulāra tīrīšana ar putekļu sūcēju un tvaiku palīdz, bet galu galā smakas var uzvarēt. Ja pat pēc profesionālas tīrīšanas nerodas svaiga smarža, iespējams, ir pienācis laiks iegādāties jaunu dīvānu. Iegādājoties dīvānu, šoreiz apsveriet vai tāda paša materiāla dīvāns Jums ir piemērots. Iespējams, ādas dīvāni būtu piemērotāka izvēle, ja Jums mājās ir dzīvnieki vai mazi bērni.

5.     Jūsu gaume ir mainījusies

Tas milzīgais ziedu raksts, kas Jums patika pirms gada, tagad var izskatīties novecojis? Ir pilnīgi saprotams, ka laika gaitā mainās viesistabas interjers un Jūsu paša gaume. Vienkāršība ir brīnišķīgs stils, taču dažkārt pat tam ir nepieciešams jauns dīvāns.