prof.logo

Gaisa Mitrinātāji Un Attīrītāji – Tīrs Gaiss

piektdiena, 2023. gada 10. februāris
Gaisa Mitrinātāji Un Attīrītāji – Tīrs Gaiss

gaisa mitrinataji

Kā gaisa mitrinātāji un citas ierīces var palīdzēt uzlabot gaisa kvalitāti?

Tīrs gaiss mājās vai ofisā ne vienmēr nozīmē izslaucīt un izmazgāt grīdas, notīrīt visas putekļiem klātās virsmas un izpurināt segas ar spilveniem. Tīrs gaiss nenozīmē kārtīga un sakārtota vide apkārt, protams, tā to veicina, bet nebūt nav izšķirošais noteicējs. Toksīni mājās var nonākt no paklāja, mēbelēm, sienām, gaisa atsvaidzinātājiem un neskaitāmiem citiem avotiem. Dabiski cēloņi, kas ir ārpus mūsu kontroles, piemēram, dūmi, putekļi un gaisa piesārņojums, arī var pasliktināt gaisa kvalitāti ne tikai ārā, bet arī iekštelpās.

Lai gan pilnībā izvairīties no gaisa piesārņojuma nav iespējams, šie veselību veicinošie ieteikumi palīdzēs samazināt toksīnu daudzumu un uzlabot gaisa kvalitāti.

1.     Veidojiet ventilāciju

Visefektīvākais un vienkāršākais veids, kā samazināt toksīnu daudzumu telpā, ir ielaist mājās svaigu gaisu. Regulāri vēdiniet telpas, lai svaigais gaiss šķīdinātu piesārņojumu. Arī griestu gaisa ventilatori var palīdzēt palielināt gaisa plūsmu, kas ir ļoti svarīgi, lai izvairītos no pārmērīga mitruma un pelējuma rašanās. Tomēr, ja tāds rodas, tad apdomājiet iespēju iegādāties mitruma savācēju.

2.     Iegādājieties gaisa attīrītāju

Lai gan regulāra mājas vēdināšana ir vienkāršs veids, kā uzlabot gaisa tīrību, taču, ja ārā gaiss nav vislabākās kvalitātes, vai ir pārāk auksts vai karsts, lai ilgstoši turētu atvērtus logus, ir pieejami citi varianti. Kā Jūs varat saglabāt svaigu un tīru gaisu? Atbilde ir gaisa attīrītājs.

Gaisa attīrītāji no iekštelpām aizvāc ļoti sīkas putekļu daļiņas, piesārņojošās vielas, baktērijas, alergēnus un sliktas smakas, kas ir īpaši svarīgi guļamistabās, jo mēs mēdzam gulēt ar aizvērtiem logiem un durvīm līdz pat 10 stundām naktī.

Pat ja Jums izdodas izgulēties pilnvērtīgi, gaisa piesārņojums var pasliktināt miega kvalitāti. Mēģinot uzlabot gaisa kvalitāti guļamistabā, viens no svarīgākajiem apsvērumiem ir ventilācija, tāpēc atvērti logi un augstas kvalitātes gaisa attīrītājs ir būtiski priekšnoteikumi veselīgākas miega vides radīšanai.

3.     Padomājiet par ķīmiju mājas tīrīšanai

Lai gan svaigi iztīrīts paklājs izskatās lieliski, izmantotās ķimikālijas bieži vien ir stipri toksiskas un var atstāt kaitīgus izgarojumus. Meklējiet dabiskas alternatīvas - tas ir īpaši svarīgi, ja uz paklāja spēlēsies un rāpos bērni. Lai izvairītos no toksīniem un netīrumiem, kas tiek ienesti no āras, var būt noderīgi ieviest aizliegumu iekštelpās staigāt ar apaviem!

4.     Iegādājieties gaisu attīrošus augus

Daži rūpīgi izvēlēti augi, kas izvietoti darba vai dzīvojamajā zonā, ne tikai uzlabos gaisa kvalitāti, bet arī palīdzēs mazināt stresu un uzlabos labsajūtu. Saskaņā ar NASA pētījumu visefektīvākie augi gaisa attīrīšanai ir alveja, miera lilija, zirnekļaugs, krizantēma un bambusa palma.

5.     Iegādājieties nesintētiskas krāsas

Sintētiskās krāsas, īpaši eļļas bāzes krāsas, satur izgarojošus organiskos savienojumus un citas kaitīgas ķīmiskās vielas, kas ir saistītas ar negatīvu ietekmi uz veselību. Ja plānojat veikt remontu viesistabai, tad pārliecinieties, vai izvēlētā krāsa nesatur kādas nelabvēlīgas vielas.

6.     Regulāri tīriet putekļus

Ja ciešat no alerģijām vai elpošanas un deguna blakusdobumu problēmām, ir ļoti svarīgi regulāri tīrīt putekļus. Regulāra putekļu slaucīšana ar mitru mikrošķiedras drānu un tūlīt pēc tam putekļu sūcējs ne tikai palīdzēs novērst šķaudīšanu, bet arī uzturēs mājokli kārtībā. Attiecībā uz mēbelēm pievērsiet uzmanību kvalitātei, nevis kvantitātei, un mazākus priekšmetus novietojiet atvilktnēs, kastēs vai grozos, kur tie nekrāj putekļus.

7.     Savāciet mājdzīvnieku spalvas

Iespējams, jūs neļaujat savam sunim vai kaķim kāpt uz dīvāna, bet, ja viņi dzīvo iekšā, viņi joprojām met spalvu visur, kur viņiem patīk staigāt vai gulēt. Spalvas var būt paslēpušās pa visu māju un izraisīt cilvēkiem īslaicīgu alerģiju, piemēram, šķaudīšanu, niezi vai acu asarošanu un elpas trūkumu. Pat, ja Jums šķiet, ka mājdzīvnieks nemet daudz spalvu, tik un tā ir vērts ieguldīt līdzekļus labā putekļsūcējā. Lai sasniegtu labākus rezultātus, izmantojiet to kopā ar gaisa attīrītāju, jo, lai gan spalvas parasti ir viegli pamanāmas, blaugznas nav redzamas, un tās var nonākt gaisā, īpaši pēc putekļu sūcēja lietošanas.

8.     Mitriniet gaisu

Gaisa mitrinātāji kļūst arvien populārāki mājās, birojos un citās telpās. Tie ne tikai nodrošina atsvaidzinošu komforta sajūtu, bet arī labvēlīgi ietekmē veselību. Ja Jums ir sauss gaiss telpās, tas var izraisīt virkni negatīvu problēmu, piemēram, kakla sāpes, sausu ādu un saplaisājušas lūpas. Tāpēc mitrinātāji ir svarīgi, jo tie palīdz uzturēt pareizu mitruma līmeni vidē, kurā daudz pavadam laiku.

Visvienkāršākais veids, kā izmantot mitrinātāju, ir uzstādīt ierīci telpā, kurā pavadāt daudz laika, un ļaut tai darboties visas dienas garumā. Tas nodrošina pareizu mitruma līmeni telpā, vienlaikus palīdzot novērst saaukstēšanos, alerģijas, astmu un citas elpošanas ceļu problēmas. Tas var pat palīdzēt samazināt statiskās elektrības uzkrāšanos, lai Jūs nesaņemtu triecienu katru reizi, kad kaut kam pieskaraties.

Ja ciešat no alerģijām vai astmas, gaisa mitrinātāja un attīrītāja izmantošana kopā var būt īpaši izdevīga kombinācija, lai uzturētu tīru un veselīgu gaisu telpās. Mitrinātāji arī lieliski palīdz uzturēt augus laimīgus un veselīgus, jo augu augšanai ir nepieciešami ūdens tvaiki. Tāpēc pasūtiet savu ierīci jau šodien un saņemiet to rīt!